بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۸۶۸۴
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با اشاره به ارائه ۴ همت تسهیلات از سوی این صندوق به دانش‌بنیان‌های مستقر در پارک فناوری پردیس، از رونمایی بسته حمایتی سال ۱۴۰۴ صندوق نوآوری از دانش‌بنیان‌ها در چند روز آینده خبر داد.
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۳

به گزارش بازارکار، محمدصادق خیاطیان در بازدید یک روزه از چند مجموعه دانش بنیان پارک فناوری پردیس در نشست مشترک با مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این پارک اظهارکرد: شاهد اقدامات بسیار مثبت و اثرگذاری در مجموعه فاخر پارک فناوری پردیس از بدو تأسیس تاکنون بوده‌ایم و این مجموعه، خدمات بسیار مفید و موثری به شرکت‌های مستقر در پارک ارائه می‌کند.

وی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان تنها نهاد تأمین مالی حوزه دانش‌بنیان، فعالیت خود را در سال ۱۳۹۲ با سرمایه ۳ همت آغاز کرد و در عین حال، پیش‌بینی شده بود که از بودجه عمومی دولت، رقمی به صندوق اختصاص پیدا کند که همه این اقدامات، بسیار خوب و آینده‌نگرانه بودند، گفت: در سال ۱۴۰۱ و با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز منابع خوب و پایداری به صندوق نوآوری اختصاص پیدا کرد.

بسته حمایتی صندوق نوآوری از دانش‌بنیان‌ها به زودی رونمایی می‌شود

 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: زیست‌بوم نوآوری کشور اکنون به بلوغ بسیار خوبی رسیده است و بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف مشغول فعالیت هستند و به تبع این موضوع، نیازهای شرکت‌ها نیز روز به روز درحال افزایش است و تلاش می‌کنیم منابع صندوق و سایر منابع موجود را برای ارائه خدمات حداکثری به دانش‌بنیان‌ها بسیج کنیم.

خیاطیان گفت: در حوزه ارائه تسهیلات، علاوه بر اولویت‌گذاری و داشتن برنامه، باید به توزیع عادلانه منابع برای بهره‌مندی تمام دانش‌بنیان‌ها در سراسر کشور توجه ویژه داشته باشیم تا بتوانیم به کل این زیست‌بوم، خدمات قابل قبولی ارائه کنیم. امروز در صندوق نوآوری بیش از ۹۰ خدمت در ۴ دسته تسهیلات، ضمانت‌نامه، سرمایه‌گذاری و توانمندسازی به دانش‌بنیان‌ها ارائه می‌شود و تسهیلات (به عنوان مهم‌ترین خدمت)، تنها یکی از خدمات ارائه‌شده توسط صندوق است.

وی با اشاره به افت نسبی صنعت سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC) در کشور و اینکه صندوق علاقه‌مند به حمایت جدی و کمک به رشد این صنعت است و سرمایه‌گذار بخش خصوصی می‌تواند نقش مهمی در این حوزه ایفا کند، تاکیدکرد: صندوق نوآوری و شکوفایی باید در حوزه صنعت به عنوان پیشران عمل کرده و به رونق این صنعت در کشور با همراهی سرمایه‌گذاران، کمک کند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: در صورت رشد خوب صنعت VC در کشور، جهش و تحول خوبی در حوزه دانش‌بنیان اتفاق خواهد افتاد. در معاونت سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی، ابزارهای متنوعی برای این حوزه درحال تدوین است تا با همکاری شبکه سرمایه‌گذاران کشور، صنعت VC را توسعه دهیم.

خیاطیان در ادامه یکی از راه‌های کمک به تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها در کشور را بحث تأمین مالی جمعی (crowdfunding) عنوان کرد و گفت: حوزه تأمین مالی جمعی می‌تواند سرمایه‌های (خُرد) مردم را به جای ورود به بخش‌های غیرمولد، به بخش تولید و حوزه دانش‌بنیان هدایت کند. مردم به مرور زمان با این حوزه آشنا شده‌اند و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند از این ظرفیت، برای تأمین مالی طرح‌های خود استفاده کنند.

وی اضافه کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های پژوهش و فناوری، در برخی از این طرح‌ها به عنوان ضامن، اصل سرمایه سرمایه‌گذاران را تضمین می‌کنند و سودهای خوبی نیز به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌شود.

 

بسته حمایتی صندوق نوآوری از دانش‌بنیان‌ها به زودی رونمایی می‌شود

 

خیاطیان با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ هم می‌توانند از طریق شبکه بانکی کشور یا بازار سرمایه، تأمین مالی شوند، تصریح کرد: امروز با ۱۷ بانک در تعامل و همکاری هستیم. یکی از اقدامات صندوق، بحث ضمانت اعتباری است و شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ را که قصد دریافت تسهیلات از شبکه بانکی کشور را دارند، (طبق ضوابط) تضمین می‌کنیم. شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار بزرگ نیز می‌توانند از ظرفیت انتشار اوراق صکوک استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۴۰۲ با همکاری بانک‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار بزرگ به بانک‌ها معرفی شده و پس از تأیید از سوی بانک، شرکت به بورس معرفی شده و صندوق و بانک به صورت مشترک به عنوان رکن ضامن حضور یافته و شرکت نسبت به انتشار اوراق صکوک اقدام می‌کند.

خیاطیان ادامه داد: از اواخر سال ۱۴۰۳ سازمان بورس، صندوق نوآوری و شکوفایی را به عنوان رکن ضامن مستقیم پذیرفت و شرکت‌ها می‌توانند به صورت مستقیم با ضمانت صندوق، اوراق صکوک خود را منتشر کنند. این اوراق ۴ ساله با پرداخت سود هر ۳ ماه یکبار است که شرکت‌های بسیار بزرگ دانش‌بنیان می‌توانند از این ظرفیت بسیار خوب، استفاده کنند.

افزایش خط اعتباری صندوق‌ پژوهش و فناوری توسعه فناوری‌های نوین

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: صندوق‌های پژوهش و فناوری غیردولتی به عنوان بازوهای اجرایی صندوق در تمام استان‌ها مشغول فعالیت هستند و شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک می‌توانند تا ۸ میلیارد تومان تسهیلات (سرمایه ‌در گردش و نمونه‌سازی) را از طریق این صندوق‌ها دریافت کنند. در صندوق نوآوری و شکوفایی به شدت علاقه‌مندیم به شرکت‌های دانش‌بنیانی که تاکنون از صندوق، خدمات دریافت نکرده‌اند، خدمات متنوع ارائه کنیم و این موضوع در دستور کار جدی سال ۱۴۰۴ صندوق قرار دارد.

خیاطیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در پارک فناوری پردیس حدود ۵۰۰ شرکت مستقر هستند که ۳۰۰ شرکت، دانش‌بنیان بوده و تاکنون ۶۴۵ فقره تسهیلات به ارزش ۴ هزار میلیارد تومان (۴ همت) از صندوق دریافت کرده‌اند.

وی تصریح کرد: به زودی، خط اعتباری ۳۵۰ میلیارد تومانی به صندوق‌ پژوهش و فناوری «توسعه فناوری‌های نوین» مستقر در پارک پردیس اختصاص خواهد یافت و آمادگی داریم همکارانی از صندوق نوآوری و شکوفایی را در قالب یک سفر استانی، در این مجموعه مستقر کنیم تا به صورت مستقیم، درخواست‌های شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک را بررسی کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از صادرات محصولات دانش‌بنیان، تسهیلات متنوعی را ارائه می‌کند، گفت: پارک فناوری پردیس هم برنامه‌های بسیار خوبی برای صادرات این شرکت‌ها دارد. همچنین براساس پیشنهادهای ارائه‌شده، خدمات مهارت نرم (Soft Skill) از جمله بحث برندسازی، تحقیق و توسعه (R&D) و طراحی (design) به‌زودی به عنوان خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه خواهد شد.

 

بسته حمایتی صندوق نوآوری از دانش‌بنیان‌ها به زودی رونمایی می‌شود

 

رونمایی از بسته حمایتی سال ۱۴۰۴ صندوق نوآوری و شکوفایی طی چند روز آینده

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در حاشیه بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس و در جمع خبرنگاران گفت: پارک فناوری پردیس از مجموعه‌های فاخر کشور است که اتفاقات بسیار خوبی را در کشور رقم زده و زمینه‌ساز توسعه فناوری و رشد فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان شده است.

خیاطیان ادامه داد: این مجموعه از دو بُعد ساختار و محتوا، عملکرد و دستاوردهای بسیار موفقی داشته است. در بعُد ساختاری، مجموعه بسیار بزرگ و باکیفیتی طراحی و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و در بُعد محتوا نیز شرکت‌های بسیار توانمندی در این مجموعه درحال فعالیت هستند. ۶۵ درصد از شرکت‌های مستقر در پارک فناوری پردیس، دانش‌بنیان هستند که دقت بالای مسئولان در پذیرش شرکت‌ها را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به عملکرد خوب صندوق‌ پژوهش و فناوری «توسعه فناوری‌های نوین» گفت: این صندوق‌ جزو صندوق‌های بسیار خوب کشور محسوب می‌شود. به زودی، خط اعتباری ۳۵۰ میلیارد تومانی به صندوق‌ پژوهش و فناوری «توسعه فناوری‌های نوین» مستقر در پارک پردیس اختصاص خواهد یافت که دانش‌بنیان‌ها با فروش کمتر از ۵۰ میلیارد تومان می‌توانند از این ظرفیت برای دریافت تسهیلات از صندوق توسعه فناوری‌های نوین استفاده کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بیان داشت: همچنین خط اعتباری ۱۰۰ میلیارد تومانی در اختیار این صندوق قرار گرفته است و دانش‌بنیان‌هایی که نیاز به ساخت، تکمیل یا بازسازی محل فعالیت خود دارند، می‌توانند از این ظرفیت (در قالب تسهیلات خط استقرار) استفاده کنند.

خیاطیان تأکید کرد: بسته حمایتی سال ۱۴۰۴ صندوق نوآوری و شکوفایی (متناسب با شعار سال) به زودی رونمایی خواهد شد و شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله دانش‌بنیان‌های مستقر در پارک فناوری پردیس، مشمول استفاده از این بسته‌ حمایتی خواهند بود.

 

بسته حمایتی صندوق نوآوری از دانش‌بنیان‌ها به زودی رونمایی می‌شود

 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار توانمند با ظرفیت صادراتی بالایی در پارک پردیس مشغول فعالیت هستند؛ به عنوان مثال، یکی از این شرکت‌ها (آریا طب فیروز)، تولیدکننده دستگاه همودیالیز در کشور است که از فناوری و کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و ۹۵ درصد این محصول در داخل تولید شده است. با این دستاورد، ایران به عنوان پنجمین کشور سازنده دستگاه همودیالیز شناخته می‌شود و امید است شاهد توسعه فعالیت‌های شرکت‌های مستقر در پارک فناوری پردیس و جذب دانش‌بنیان‌های جدید و توسعه کمی و کیفی هرچه بیشتر این مجموعه فاخر باشیم.

بازدید از سه شرکت دانش‌بنیان «آریا طب فیروز»، «زیست تخمیر»، «مهندسی توان پژوهان فناور پاسارگاد» مستقر در پارک فناوری پردیس، بخش دیگری از برنامه سفر یک روزه خیاطیان به پردیس بود. شرکت دانش‌بنیان آریا طب فیروز، اولین تولیدکننده دستگاه همودیالیز در ایران و غرب آسیا با ظرفیت تولید ۲۰۰۰ دستگاه در سال است.

شرکت دانش‌بنیان زیست تخمیر، با توجه به نیاز کشور به محصولات پروبیوتیک (که اغلب وارداتی بودند)، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۱ آغاز کرد و هم اکنون موفق به تولید انبوه فرآورده‌های مکمل خوراکی پروبیوتیک در اشکال کپسول، ساشه و قطره خوراکی شده است.

شرکت دانش‌بنیان مهندسی توان پژوهان فناور پاسارگاد، در حوزه طراحی و تولید تجهیزات الکترونیک قدرت که در لبه فناوری قرار دارند و در حوزه‌های مهندسی پزشکی، صنعتی و پژوهشی کاربرد دارند، فعالیت کرده و سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص داده است.

ارسال نظرات